10 dagen fiets >

10-Daagse fietstrektocht langs de Camino Primitivo naar Santiago

Naar Santiago op de fietsLengte: 10 dagen / 9 nachten
Afstand: ca. 370 km.

Van alle routes naar Santiago de Compostela is de Camino Primitivo de oudste en mooiste route qua variatie aan landschappen. Proef de sfeer van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela als je langs overwoekerde ruïnes en verstilde Romaanse kerkjes fietst. De weldadige rust en ver van de overdrukke zogenaamde “Franse Route” maakt van deze Camino een waar fiets paradijs. Het begon allemaal in de 9e eeuw (814 AD). Gedurende het bewind van Koning Alfonso II van Asturië werden in het naburige Galicië wonderlijke verschijningen gerapporteerd rond de tombe waarvan vermoed werd dat die de stoffelijke resten bevatte van apostel Jacobus ( in Spanje Santiago). Het was Koning Alfonso II die vanuit Oviedo als eerste op bedevaart ging naar de tombe in Galicië, wat in die tijd behoorde bij het Asturiaanse rijk. De authentieke dorpen en het landschappelijk decor van dit voor velen onbekend stukje Spanje is uniek. Gebrek aan infrastructuur en faciliteiten heeft veel pelgrims ervan weerhouden deze route te nemen. Sinds kort is de oude route geheel in ere hersteld waardoor wandelen over deze historische pelgrimswegen een fantastische belevenis wordt. Je verblijft in landelijk gelegen accommodaties en comfortabele dorps- en stadshotels met een uitstekende keuken. Terwijl de bagage wordt vervoerd, fiets je met behulp van ingetekende routekaarten en instructies gemiddeld 45 km per dag naar de volgende accommodatie

Dag 01. Aankomst in Asturias, Oviedo
Dag 02. Cornellana naar Tineo, 42km, 250 hm
Dag 03. Tineo naar Pola de Allande, 40km, 400 hm
Dag 04. Pola naar Grandas de Salime, 43km, 800 hm
Dag 05. Grandas naar Fonsagrada, 27km-51km, 475 hm
Dag 06. Fonsagrada naar Lugo, 65km, 300 hm
Dag 07. Lugo naar Palas del Rei, 32km-51km, 200 hm
Dag 08. Palas de Rei naar Arzúa/Touro, 45km,100 hm
Dag 09. Arzúa/Touro naar Santiago de Compostela, 32km, 180 hm
Dag 10. Einde arrangement

Hoogtepunten:

 •  Ontspannen en genietend fietsen door het mooie groene glooiende landschap van Noord-Spanje
 •  Lieflijke dorpjes, vriendelijke lokale bevolking en traditionele architectuur
 •  Gastvrije ontvangst in de landelijk gelegen hotels en gelegen in historische dorpen
 • Heerlijke regionale keuken met traditionele gerechten en ruime keuze uit ambachtelijk gemaakte kazen, verse groente uit moestuin, en fruit uit eigen boomgaard.

Zwaarte/niveau: makkelijk tot pittige fietsetappes van 30 to 65 km per dag, met een gemiddelde stijging en daling van 300m. Geschikt voor iedereen die graag fietst. Gezien de hoogteverschillen, is training vooraf aan te raden.

Accommodaties: een selectie van verschillende accommodaties uiteenlopend van traditionele dorps hotels, Casas Rurales ,  charmante en luxueuze landelijke hotels,  kloosterhotel  en comfortabele  stadshotels.  Alle kamers hebben een privé-badkamer met toilet en douche en/of ligbad.

Periode: april t/m oktober (NIET in augustus!)

Fietshuur niet inbegrepen (zie item Fietshuur)

Prijzen 2018: hoog / laag.
€ 810 (hoogseizoen: 16/6-15/9)
€ 755 (laagseizoen: 1/4-15/6 + 16/9-31/10)

Inbegrepen:
9 x ontbijt, bagage transport, taxi transfer op dag 2, gedetailleerde routebeschrijving en kaartmateriaal (Engelstalig), GPS tracks
 
Niet inbegrepen:
Reis naar Spanje, diners, lunch, verzekeringen:

 • In Oviedo, Lugo  en Santiago: de accommodaties bieden alleen logies en ontbijt en hebben geen restaurant voor diner. Er zijn genoeg restaurants en taveernes in de nabijheid van de hotels.
 • De overige accommodaties (6), beschikken over restaurant faciliteiten en je hebt dan de keuze om in het restaurant van het hotel te dineren (niet ingegrepen).
 • Lunch kan onderweg in de dorpjes worden gekocht.

Fietshuur.  Indicatie 2018 : ca € 180 per fiets.

 • Solide lichtgewicht hybride fietsen, met min. 18 versnellingen. Inclusief repair kit, extra bank, pomp, slot, kaart houder en fietstas.
 • Helmen kunnen worden gekocht of je kunt je eigen helm meebrengen. Volgens de Spaanse wet  ben je verplicht buiten de bebouwde kom een helm te dragen. Alleen bij hoge temperaturen mogen de helmen af of verkoeling te krijgen. Dit is waarom je fietsers met en zonder helm zult tegenkomen. Echter rijden met helm is natuurlijk veiliger.
 • Kinderzitjes, kinderfietsen, pull-along fietsen en tandems kunnen door ons worden verzorgd.

Extra transfers:

 • Transfers van/ naar het vliegveld bij start en aan het einde van de tour kunnen apart worden geboekt.
 • Er is een goede bus verbinding tussen de vliegvelden en de stads centra van Oviedo en Santiago v.v. Bus tickets kunnen vooraf zelf door cliënten worden geboekt.

Extra nachten:

 • In iedere accommodatie op de route kan een extra nacht(en) worden bijgeboekt op moment van reservering.

Zie details van fietsroute

Als je dit arrangement wilt boeken neem dan contact op met:
Travellers
info@travellers.nl
00.31-(0)573-256607

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.